Cecilia Hjortfors - grundare av YRSNÖ
kr

Varför blir huden röd

18 mars, 2024

Det finns många orsaker till att huden blir röd. Rodnad beror oftast på att huden är fuktfattig, då stramar den och blir röd. Fuktfattighet beror främst på att man använder felaktiga hudvårdsprodukter.

Det finns även andra orsaker till att huden är röd en av de vanligaste är rosacea.

Rosacea är en kronisk mikrocirkulationssjukdom som visar sig i ansiktet med permanent rodnad, ytliga kapillärer, stora porer, papler och pustler.

Rosacea kan leda till permanenta skador i huden om det inte behandlas på rätt sätt, det kan då resultera i att sjukdomen gå in i ett mer avancerat stadie.

Det finns flera olika orsaker till rosacea, en av dem är att huden blivit utsatt för solljus men även felaktig hudvård, mag och tarmsjukdomar samt olika typer av medicin kan framkall sjukdomen.

Det är inte helt ovanligt att kunder kommer och har fått en diagnosen Rosacea av hudläkare. Ofta är det inte en Rosacea utan en hud med en kraftigt skadad hudbarriär. Oavsett skall man välja produkter som är barriärstärkande och som kan transportera fukt till djupare nivåer i huden. Då hamnar huden i balans och huden kommer att visa mindre rodnad.

Beroende på hur skadad hudbarriären är så tar det lite olika lång tid att reparera den.

Tänk även på...
Tänk även på att försöka dra ned på sådant som påverkar blodcirkulationen i onödan så som stark mat, alkohol, stark sol och stress. tillför antiinflammatorisk kost och kosttillskott och ta regelbunden ansiktsbehandling.

Behandling: En allvarligt skadad hud är viktig att sköta på rätt sätt. Har huden rodnad och rosacea är det viktigt att få rätt rekommendation av produkter att använda hemma.

Har du en hud med rodnad, rosacea, eksem eller annan obalans?

Fyll i vår hudvårdskonsultation så rekommenderar vi de mest effektiva produkterna för dig.

Hudvårdskonsultation hittar du här.

© 2024 YRSNÖ. All rights reserved.
En hemsida från AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram